SPIRITUELE ZOEKTOCHT

GOD en Schepper


Verschillen God en de Schepper in welke wijze dan ook naast de grootte van hun "jurisdictie"?

Er zijn twee essentiŽle verschillen. God is in feite de Schepper van dit universum. Hij is Schepper geest in wetendheid, Schepper hart in liefde, de Schepper macht in gezag en de verantwoordelijkheid voor dit universum. Dus God is de som van alle universele intelligentie, wijsheid, kennis en macht, en er is geen verschil in de kwaliteit en de omvang met de Schepper. Omdat een deel van het geheel alle aspecten bevatten van de totaliteit, is onze God een perfecte, onverdunde uitdrukking van Schepper, maar met deze essentiŽle verschillen.

Ten eerste, een vitale functie van de Scheppers kernessentie is zonder activiteit. Het is net als de as van een wiel een stabiele aspect aan de andere onderdelen die in beweging zijn, en deze stabiliteit de constante beweging in staat stelt van alle andere aspecten van de Schepper. Als dat stabiel functioneren ophoudt, zou alle orde ophouden en zou er weer Chaos zijn. Die kern essentie is het centrum van de orde en het leven in de kosmos, en zonder de gemeten snelheid van energie of frequenties, kan er geen manifestatie van elke vorm van leven zijn.

Voor God, is het een ander verhaal. Als de verantwoordelijke essentie overal in dit universum, is Hij in alle opzichten meer dan functioneel zonder activiteit. God is de vergrote actieve kracht van de Schepper van dit universum waar hij, met Schepper, alle levensvormen en alle orde initieert. Niets bestaat in dit universum, dat niet van Gods creatie is in combinatie met de Schepper.

Aangezien totale liefde en licht in essentie God is en is God de bron van de liefde en het licht van ons universum, en al van Zijn schepselen gedijen vanwege dit. De hoogste energie van het licht is liefde, een wisselende, uitbreidende en samentrekkende beweging welke steeds meer in haar macht ligt om meer liefdevolle capaciteit en sensatie omvatten. Liefde is oneindig en licht kan niet worden vastgelegd, enkel gericht. Dat is de essentie van de individuele zielen in interactie met God.

Omdat het leven in al zijn vormen God is en onlosmakelijk verbonden met Hem, kan worden gezegd dat de mens is gemaakt naar Zijn beeld door aan Hem Zijn menselijke creaties toe te schrijven. Het idee van een menselijke uiterlijk en het materiaal waarvan de fysieke lichamen zijn gemaakt kwam uit de geest van God.

Met de creatie/schepping van het leven in ons universum stelde Hij de onstuitbare dynamiek van wetten in beweging die alles van de omloopbaan van sterrenstelsels naar een zaadje wetend wanneer het uit zijn bescherming te voorschijn moet komen en beginnen te groeien. Voor de onmetelijke tijd sinds dit werd gestart, werd alleen de verfijningen van de energie richting door de technologie de oorspronkelijke loop van het doel en beweging de goddelijke energie veranderd. Er kan geen verandering binnen energie zelf zijn, want energie is de schepping. Het is hoe energie wordt aangeboord en gebruikt dat is de sleutel tot het creŽren.

In het begin, was de hele schepping binnen dit universum onberispelijk, rein, heilig en liefdevol. Alles was in perfecte harmonie en eenheid, zonder deelbaarheid of oneer of verdriet. Het leven was inherent bedoeld in een dergelijke staat om geleefd te worden. De Scheppers intentie was bedoeld dat de vrije wil een gift was, geen vloek, maar het is mogelijk dat deze gave van alle gaven, de totale keuze vrijheid van de zielen, dus misbruikt is geweest dat het niet als het gouden geschenk dat het ooit was kan worden beschouwd.

In sommige universa is de vrije wil onbekend, zo wordt ons verteld. Zelfs delen van dit universum hebben de gave geabsorbeerd in een dergelijke uitstraling dat het niet langer een individuele beslissing is. Op Aarde is de vrije wil de orde van het leven, waarin de hand van God in observatie altijd aanwezig is, maar nooit in beperking.

De tweede essentiŽle verschil tussen Schepper en God is dit: Overwegende dat de Schepper zich bewust is van elk individueel leven overal in de kosmos, is er geen standaard voor haar betrokkenheid bij het leven van de zielen. God is niet alleen op de hoogte van elke ziels station in dit universum, Hij weet alles van hun hartzeer, geheime dromen, kwellingen, vreugden, angsten. ALLES is bekend bij God.

Toen de Schepper zijn staat van sublieme stilte verliet, was het doel om te ervaren door middel van het creŽren. Als de perfecte uitdrukking van de Schepper, heeft God hetzelfde doel, en Zijn bewuste aspect is binnen elk van zijn creaties in elke incarnatie of onstoffelijke levensvorm.

Hij kan de emoties en lichamelijke sensaties voelen die door alle zielen in welke vorm gevoeld worden, en niet voor ook maar ťťn ogenblik is hij los van de totale beleving van iedere ziel in ons universum. Dit geldt ongeacht de status van de zielen 'in spirituele ontwikkeling en de vrije wil keuzes, en het gaat om elke levensvorm binnen het planten- en dierenrijk.

Op een veel hoger niveau, ervaart Hij de angst van de Aarde in haar huidige onrust en zware negativiteit, en de sensaties van elk ander hemellichaam ook. Ik kan maar niet al te vaak zeggen dat de onscheidbaarheid van God van elke levensvorm in Zijn universum, en diezelfde onderlinge verbondenheid geldt voor iedere ziel met elke andere ziel in alle levensvormen.

Sinds de Schepper niet betrokken is bij ons leven, betekent dat Hij (Het?) niet de fysieke pijn en emotionele lijden van de zielen voelt, zoals God dat doet?

"Het" gebruikt als een voornaamwoord voor de Schepper is niet vernederend. Niet te vergelijken met "het" wat wijst op een ding in plaats van een wezen, het zoals toegepast op de Schepper is verwant aan de "kleur" wit: Wit is niet verstoken van kleur, het is allemaal kleur en van wit, zijn alle kleuren van het universum gebroken in hun eigen essenties. En, hoewel God gewoonlijk wordt aangeduid met het voornaamwoord "Hij" - welke de reden is waarom we dat gebruiken in ons gesprek met u - God is geen man en vrouw, of Hij is perfect, zowel als het ultieme in androgyne energiebalans.

Nu dan, de Schepper ervaart inderdaad gevoelens van de mensheid, en een veel uitgestrekter hoogte van waarneming dan de capaciteit van de derde dichtheid lichamen, maar het hoeft niet betrokken te raken of geeft geen persoonlijke reactie op de situatie van een ziel. God, aan de andere kant, heeft alle mogelijkheden van potentiŽle steun in beweging voor Zijn zielen binnen hun pre-geboorte overeenkomst keuzes.