SPIRITUELE ZOEKTOCHT

Mediteren

Meditatie is een zelf regulerend fysiek-psychisch regelsysteem dat tot een verruiming van het bewustzijn en tot stabilisering van de eigen persoonlijkheid leidt. Met haar positieve werking bouwt ze voort op de basis van het reeds aanwezige vermogen tot rust en ontspanning, van het bestaande bewustzijn en de bestaande persoonlijkheid. Hoe beter je op de meditatie bent voorbereid, des te sneller zul je op de weg naar het/je innerlijke centrum belanden en des te sneller zul je de effecten van de meditatie oefening(en) merken; het vinden van je identiteit, kalmte, welzijn, verdraagzaamheid en een breed bewustzijn. Daarom dient men zich psychisch en fysiek op elke meditatie oefening voor te bereiden, door het te doen en geen doel(en) te stellen.

Jezelf enkele minuten per dag toestaan voor meditatie maakt dat je die rem kunt loslaten en vollediger kunt laten genieten van de vele aspecten van het leven die je ter beschikking staan. Meditatie verbreed je horizon en kan voor meer evenwichtigheid van je bewustzijn teweeg brengen.
Meditatie is niet schadelijk, integendeel het geeft innerlijke rust. Na fysieke en mentale inspanningen is mediteren belangrijk. Het hersteld de balans en zorgt voor frisse energie zodat fysiek en mentaal weer normaal kan functioneren. Na inspanningen de nodige rust in acht nemend (mediteren) bewerkstelligd groei en verbreed visie en inzicht.
Meditatie is ook een prima methode ter verbetering van de kwaliteit van je leven en bevordert persoonlijke groei en ontwikkeling. Door meditatie kan je leren op een andere, positieve wijze om te gaan met je leven. Je kunt nieuw gedrag aanleren en op deze wijze het onbewuste op een positieve wijze be´nvloeden. Door meditatie zul je leren je eigen ware weg te vinden. Naarmate je de taal van je eigen ziel begint te begrijpen, krijg je een beter beeld van jezelf en van je levensdoel. Deze duidelijkheid vormt een unieke kans om je eigen realiteit te veranderen en te creŰren. Iemand die begint te mediteren komt al snel in contact met de eenvoudige universele wetten van veiligheid en vrijheid. Jezelf enkele minuten per dag toestaan voor meditatie maakt dat je die rem kunt loslaten en vollediger kunt genieten van de vele aspecten van het leven die je ter beschikking staan. Meditatie verbreed je horizon en kan voor meer evenwichtigheid van je bewustzijn teweeg brengen.
Meditatie
Zet je rationele zelf op een laag pitje,
geloof dat het mogelijk is en weet dat je het kunt.
Meditatie vormt een weg naar innerlijke stilte,
rust of de stille plek in je, betreft het zeker
niet alleen maar een opgenomen in gelukzaligheid.
Het is eerder een krachtig instrument om je te
helpen je duidelijk op jouw fysieke zijn te
concentreren en niet minder belangrijk, het brengt
je ook direct in contact met universele energie of
de levenskracht die alles doordringt.
Dit bewustzijnsniveau is precies wat je nodig
hebt om je paranormale ambities te verwezenlijken.
Manier van toepassen meditatie:
- Neem een goede sta-zit- of lig houding
- Stel je er helemaal open voor
- Ontspan en adem diep uit, bij elke uitademing ontspant het lichaam en zak je dieper weg
- Neem er de tijd voor.
Onderbewustzijn
Het onderbewustzijn kan niet logisch redeneren zoals je bewuste geest.
Het onderbewustzijn is alwetend en kent de antwoorden op alle vragen.
Het zal nooit met je redetwisten of tegenspreken.
Denk het goede en er zal goeds uit voortkomen, maar als je het kwade denkt,
vloeit er kwaad uit voort.
Het onderbewustzijn spreekt je niet tegen.

"Geen enkele natuurkracht is slecht. Het hangt er alleen vanaf hoe je de krachten der natuur gebruikt"