SPIRITUELE ZOEKTOCHT

Adem

Het allereerste instrument waarmee wij ons lichaam kunnen ontspannen en blokkades in de energiestroom kunnen opheffen is de Adem. Het enige wat we moeten doen is diep uitademen en vervolgens een nieuwe ademteug op natuurlijke wijze laten binnenstromen. Telkens als we uitademen, ontladen we opgehoopte stress, fysieke spanning en angst. Door uitvoerig uit te ademen worden we leeg en kunnen we de volgende inademing en daarmee de levensenergie nog beter ontvangen. Zo kan de levensenergie vloeiender door ons stelsel stromen. We kunnen door de adem worden verfrist en verlevendigt, hij is de zuivere essentie van het leven. Als je nu uitademt, kun je voelen hoe de spanning uit je stroomt, van je schouders, je bovenlichaam en je bekken tot aan je voeten. Met elke ademhaling ontspan je steeds meer en keer je steeds meer terug naar harmonie naarmate je meer spanning uit je lichaam laat vloeien. Ontvang iedere ademhaling met aandacht en dankbaarheid. Onze adem vormt de basis van energie. De levensenergie die ons omringt en waarvan het universum doortrokken is, staat ons ter beschikking in de vorm van adem. Er is nooit een tekort aan levensenergie, ja het is zelfs een oneindige beschikbare bron van energie. We hebben altijd de beschikking over de macht om ons leven en onze wereld te transformeren (vormen). De sleutel tot deze transformatie/ omvorming ligt in de uitademing en vervolgens in het volledig toelaten van de levensenergie tot ons wezen. In de adem die "Ik Ben", ben ik altijd nieuw. De adem is ons gereedschap bij uitstek. De adem is het eenvoudigst en volmaakste instrument dat we direct ter beschikking hebben. We kunnen onze adem ieder moment dat we wakker zijn, gebruiken om onze levensenergie te versterken en meer in evenwicht te brengen, en zo het gebied binnengaan van waaruit de harmonie in de genezing stromen.


- De oneindigheids ademhalingstechniek 1.
De ademhaling der Oneindigheid begint bij de Inademing in je Hartcentrum en gaat terug omhoog door voorlangs het wervelkolom en verlaat het lichaam via de achterkant in de hersenen en buigt over je hoofd af en gaat dan opnieuw het Hartcentrum binnen. Laat deze energie zijn eigen weg vinden. Of hij nu op en neer beweegt bij het borstbeen, het hoge hart, of de solar plexus, maakt niet uit; waar hij ook naar binnen en naar buiten gaat is voor jou geschikt. Je adem weet welke weg hij moet nemen, je hoeft je alleen maar te focussen op het in- en uitgangspunt terwijl je in- en uitademt. Nadat de adem het Hartcentrum is binnengegaan, beweegt de uitademing voorlangs het wervelkolom naar beneden, en gaat naar buiten via de Wortelchakra, het perineum (het kleine gebied tussen de anus en de geslachtsorganen). De adem vervolgt zijn weg voor het lichaam en gaat opnieuw je Hartcentrum binnen.
- De oneindigheids ademhalingstechniek 2.
De ademhaling der Oneindigheid begint bij de Inademing in je Hartcentrum en komt nu uit bij de achterkant van het Hart. De adem zal nog steeds over het hoofd heen gaan en het lichaam weer binnengaan op dezelfde plek aan de voorkant van het lichaam en bij de uitademing verder naar beneden gaan naar de Wortelchakra en aan de voorkant van het lichaam naar binnengaan bij de Inademing. Nadat je deze techniek hebt geperfectioneerd, probeer deze techniek dan verschillende keren per dag toe te passen, al zijn het maar vijf of zes ademhalingen.